Alternatieven als alle gebruikelijke feestzalen bezet zijn – Speciaal voor de laatkomers!

Het trouwseizoen loop van april tot september. De typische feestzalen en trouwlocaties zullen hoogstwaarschijnlijk zeker 1 tot anderhalf jaar (soms zelfs 2, grrrr… die bridezilla’s….) volgeboekt zitten. Wensen jullie echter toch nog binnen het jaar te trouwen? Panikeer dan zeker niet. Contacteer zeker enkele locaties, wie weet hebben jullie geluk en is er nog een plaatsje voor jullie. Er kan altijd een annulatie gebeurd zijn… Jullie kunnen ook altijd vragen of ze jullie op een soort van reservelijst zetten en contacteren in geval van annulatie.

Bovendien is het, mits een beetje creativiteit, echt wel mogelijk om je droombruiloft in minder dan een jaar tijd te organiseren en een leuke en geschikte locatie te vinden minder dan een jaar op het voorhand.

Een eerste mogelijkheid is flexibiliteit in je data.

Is die trouw op zaterdag geen absolute vereiste voor jullie? Dan is er voor jullie zeker de mogelijkheid om nog een heel ruime keuze aan zalen over te houden! Als je erover nadenkt, heeft je dichte familie toch vaak (afhankelijk waar ze tewerkgesteld zijn) sowieso recht op een dag verlof op jouw trouwdag. Veel familieleden zullen bovendien misschien reeds gepensioneerd zijn? Of zelfstandig zijn waardoor ze meer flexibiliteit voor de dag kunnen brengen? Of misschien hebben jullie eerder een intieme bruiloft met weinig genodigden op het oog? Dan is een weekdag zeker een optie! Of wat denken jullie van een huwelijk op vrijdag? Jullie kunnen de huwelijksceremonie gezellig en intiem houden met enkel de dichte familieleden (zij hebben vaak een dag verlof of zullen met plezier verlof voor jou nemen) en het avondfeest gaat eigenlijk toch pas door op een uur dat de werkdag er voor de meeste genodigden (tenzij misschien zij die in ploegen werken of nachtshifts draaien) opzit. Zo kan iedereen gezellig na de werkdag even naar huis gaan om de dansschoenen aan te trekken en dan te feesten tot in de late uurtjes.

Kasteel Huis Ruurlo

Ook buiten het trouwseizoen zijn veel meer data beschikbaar en kunnen prachtige huwelijken georganiseerd worden, meestal zelfs op zaterdag. Denk maar aan een Valentijnshuwelijk, een Kerst- of Oudejaarshuwelijk of misschien wel een Winter Wonderland huwelijk. Je kan ook altijd meer op de herfst mikken, vaak zijn de temperaturen dan nog heel mild en denk maar eens welke prachtige trouwfoto’s die gekleurde blaadjes aan alle bomen zullen opleveren.

Een tweede mogelijkheid is flexibiliteit qua locatie. Trouwfeesten in eigen tuin (of misschien heeft een familielid een grote tuin?) onder een sterrentent (die je makkelijk kan huren) zijn helemaal instagramwaardig tegenwoordig. Of ga eens op zoek naar een privélocatie? Misschien heeft een kennis of familielid wel een mooi domein, kasteel, toegang tot een brouwerij, oud klooster, een bos of een industrieel gebouw? Kijk ook zeker eens welke gemeenschappelijke domeinen tot de mogelijkheden behoren. Misschien mag je wel trouwen op bepaalde stranden of in bepaalde parken? Jullie kunnen ook altijd een restaurant afhuren. Indien je niet echt de juiste connecties lijkt te hebben, kan je in dit geval ook altijd een weddingplanner inschakelen, vaak hebben zij wel contacten met privépersonen die af en toe wel bereid zijn hun domein te verhuren voor trouwfeesten.

Een derde mogelijkheid is het over een andere boek te gooien en voor een compleet ander concept te gaan. Trakteer bijvoorbeeld de collega’s op donderdagmiddag met een drink, houd op donderdagavond een barbecue met je vrienden en ga dan voor een intiemere huwelijksceremonie de dag erna met de familie, gevolgd door een etentje in intieme kring.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven