6 tips voor het perfecte huwelijksaanzoek

In 1 woord: WOW, dit is nog altijd het gevoel dat ik overhoud aan het huwelijksaanzoek dat mij onlangs door mijn vriend -ik bedoel natuurlijk verloofde J-, werd gedaan. Totaal onverwachts en alles volledig volgens het boekje had hij alles tot in de puntjes voorbereid. Hij had het bovendien heel persoonlijk gehouden door een plaats te kiezen die waarschijnlijk voor niemand bijzonder lijkt maar voor ons wel heel veel betekenis had. Helemaal perfect!

Een huwelijksaanzoek is iets waar vele vrouwen vaak van kinds af aan van dromen en waar we ons hele hoge verwachtingen bij stellen. Uiteraard houd je het best persoonlijk door het op een plaats of moment te doen waar jullie samen leuke herinneringen aan hebben. Maar vaak zijn er kleine elementen die voor ons belangrijk zijn en die eigenlijk enkel stiekem tussen vriendinnen besproken worden, waar mannen dus niet onmiddellijk bij stilstaan bij de planning van hun huwelijksaanzoek.

Wedding proposal

Dus: voor alle mannen die nog een aanzoek gepland hebben, houd zeker volgende 6 tips in jullie achterhoofd voor een geslaagd huwelijksaanzoek:

  1. Is je vriendin vrij traditioneel en/of heeft ze een goeie band met haar ouders? Vraag hen dan vooraf om toestemming. De ouders zullen zich fier en betrokken voelen en je vriendin zal blij zijn dat je hiermee rekening hebt gehouden.
  2. Zorg dat het een complete verrassing is! Licht dus zeker geen mensen in waarvan je niet zeker weet dat ze het verborgen kunnen houden. Hoe meer mensen ervan weten, hoe moeilijker het trouwens zal zijn om de verrassing te bewaren dus houd het best gewoon voor jezelf en licht ook de ouders zo laat mogelijk in. Veel meisjes zijn nieuwsgierig van nature dus natuurlijk is het moeilijk om die uitstapjes naar de juwelier verborgen te houden en die ring ergens te leggen waar ze die nooit zal vinden. Zoek dus een goeie opbergplaats alvorens je de ring in huis haalt. Hoe saaier de locatie, hoe minder kans dat je vriendin de ring zal vinden; denk daarbij aan een chauffagekoker, bovenop de elektriciteitskast,… . Probeer clichés zoals je nachtkastje, het handschoenenkastje van je auto of onderbroekenlade te vermijden, dit is de eerste plaats waar ze gaat zoeken.
  3. Spreek vanuit je hart. Eigenlijk heeft het helemaal geen zin om een tekst voor te bereiden die je dan op het moment zelf kan brengen. Waarschijnlijk ben je zenuwachtig waardoor je alles vergeet of zijn er onvoorziene omstandigheden waardoor je deze toch niet kan gebruiken. Kijk haar gewon aan en zeg haar wat je mooi aan haar vindt en waarin je haar bewondert, de woorden zullen vanzelf wel komen, beloofd.
  4. Ga op 1 knie! Ook al lijkt het je misschien een beetje vreemd, dit is en blijft de traditionele methode en de droom van iedere vrouw. Dit is trouwens ook 1 van de eerste vragen die haar vriendinnen haar zullen stellen “is hij op 1 knie gaan zitten?”.
  5. Zorg voor foto’s. Ken je een amateurfotograaf die je kan vertrouwen? Dan is het altijd fijn als hij zich ergens zou verbergen op het moment van het aanzoek zodat jullie later samen een foto als herinnering hebben om op terug te kijken. Als je het thuis doet, kan je ook altijd stiekem een verborgen webcam installeren.
  6. Zorg dat ze voorbereid is, zeker als je voor een foto zorgt. Zorg dat ze een mooie outfit aanheeft, dat ze haar make-up kapsel en vooral…: haar nagels helemaal op punt heeft kunnen zetten. Ze zal namelijk onmiddellijk een selfie willen nemen en foto’s van de ring aan haar vinger. Als aan haar nagels dan afgebladerde nagellak te zien is, zal ze bijzonder ontgoocheld zijn.

In ieder geval: geen stress (ze zal sowieso in de wolken zijn!) en succes!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven