3 onmisbare tips voor dames met fijn haar

Ben je niet gezegend met een mooie, volumevolle en dikke bos haar? Gaat je haar ook steevast platliggen, zelfs na een halve bus haarlak erop te hebben gespoten? Het mijne ook. Daarom ging ik op zoek naar enkele tips om mijn fijn haar beter te beschermen.

1.Het zit hem in de conditioner! Zoek een goede conditioner die je haar verzorgt. Breng deze aan VOOR je shampoo, zo wordt je haar wel gevoed door de conditioner maar wordt deze wel goed uitgespoeld door de shampoo. Conditionerresten verzwaren namelijk je haar waardoor het slap gaat hangen. En dit willen we nu net vermijden. Breng conditioner nooit op de haarwortels aan. Begin pas vanaf de eerste 7 centimeter van je hoofdhuid conditioner aan te brengen en dit dan over de rest van de haarlengte. Anders gaat je haar alweer heel slap hangen.

2. Was je haren slecht 2 tot 3 keer per week. Haar dat te vaak gewassen wordt, wordt droog en dof doordat de natuurlijke oliën worden weggespoeld.

3. Breng geen schade aan je haar aan met borstels of elastiekjes. Laat je haar ongekamd drogen en borstel het slechts als het droog is. Nat haar breekt namelijk sneller. Was en droog dus voorzichtig je haren. Ga ook niet als een wildebras met je borstel te keer maar begin onderaan de lokken te borstelen en werk voorzichtig naar boven. Breng om diezelfde reden nooit elastiekjes aan in nat haar en span ze nooit te sterk aan.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven