10 inspirerende Girlsboss boeken

De 10 interessantste boeken voor de ambitieuze, succesvolle en ondernemende jonge vrouw.

1. Babe, you got this – Emilie Sobels

Omdat succesvolle vrouwen elkaar helpen: voor dit boek vroegen de auteur meer dan 20 inspirerende, succesvolle vrouwelijke ondernemers en zakenwonders om advies.

2. #Girlboss – Sophie Amoruso

Dit boek vertelt het verhaal van Sophie en haar ervaringen. Succesvol zijn is niet waar je naar school ging of hoe populair je toen was maar je instincten vertrouwen en je gevoel volgen, weten welke regels je moet volgen en welke regels je kan breken.

3. On top – Anna Nooshin

Dit handboek voor (online) succes is een inspiratiegids voor jonge vrouwen, vol humor en herkenbare situaties.

Ook verkrijgbaar van deze auteur: On life, een boek met haar persoonlijke verhalen over fashion, beauty, reizen, vriendschap, zelfvertrouwen en de liefde.

4. You are a badass (How to stop doubting your greatness and start living an awesome life) – Jen Sincero

Het boek voor mensen die graag hun leven willen veranderen maar niet willen falen in het proces.

5. Powervrouwen – Julia Pimsleur

7 stappen naar een groot succes. Met dit boek wil Julia, die erin slaagde door te dringen tot de 1 million dollar club, andere vrouwen de kans bieden in haar voetsporen te treden.

6. Masterclass Ondernemen – Annic van Wonderen

Annic deelt in dit boek haar kennis, tips en advies dat ze verwierf naar aanleiding van de opstart van I Love Fashion News, haar modewebsite die ze tot een groot succes heeft weten uitbouwen (2,4 miljoen bezoekers per maand). Gebaseerd op haar motto “durven, doen, doorzetten”.

7. Hard Choices – Hillary Rodham Clinton

In dit boek deelt Hillary Clinton haar visie over wat de Verenigde Staten zal doen bloeien en groeien.

8. IT – Alexa Chung

Een unieke collectie van Alexa Chung’s persoonlijke geschriften, tekeningen, foto’s  en openhartige gedachten over het leven, de liefde, muziek, haar favoriete ensembles en hoe te beslissen wat te dragen in de ochtend.

9. How to be Parisian – Caroline de Maigret

Dit boek zet op briljante wijze uiteen hoe de Franse vrouw denkt over cultuur, mode en houding. Een prachtige, slimme gids over Parijse savoir faire en stijlgids voor iedereen die erbij wil lopen als een modieuze dame uit Parijs.

10. Life-changing magic of not giving a f**ck – Sarah Knight

Ben je gestresseerd, overboekt en overweldigd door het leven? Ben je het beu altijd iedereen te plezieren en dan pas aan jezelf te denken? In dit praktische boek wordt uitgelegd hoe je je losmaakt van ongewenste verplichtingen, schaamte en schuldgevoel en hoe je je aandacht richt op mensen en zaken die je wel gelukkig maken.

Zelf nog andere inspirerende boeken gevonden die je kan aanraden? Of ervaringen met bovenstaande boeken? Deel het zeker in de reacties hieronder!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven